Anak

by 11:59 PTG 7 DiaLoG



Kes budak sekolah rendah yang jatuh cintan kat cikgu,
siap hantar surat cinta lagi

Penyudahnya, pengetua terpaksa berhentikan cikgu
tersebut kerana takut ia berlarutan

Kes anak murid kurang ajar, kemudian parent yang belajar
tinggi pegi ajar cikgu yang mengajar budak supaya cukup ajar
TAPI DULU 
Dulu lain, sekarang lain

masalah cam kecik je, pasni ape pulak yang jadi?

Nur Al-Amin ahmed

Developer

CGartist, motion grapher, animator, Love Sketching, Photography, gunpla, loves Coffe, Tea, Nasi Lemak | above all, im just passing by Muslim.

7 ulasan:

  1. hihihihi.....
    dulu kene rotang ke cikgu tak berani lee nak cakap ke mak... kalu cakap dapat lagi 2 agak nye.. huhuhu~~~

    BalasPadam
  2. @Tanpa NamaStill, skang da lain, payah nak nampak mak ayah merotan anak2, dan effeknya hari ini, ramai yang da xjadi orang sebab xdapat rasakan yang salah tetap salah. bila dosa da berkematu, lagilah susah budak2 nak diubah lagilah berubah.

    BalasPadam
  3. ERMM...kita xpernah kene rotan..ek..pernah je dengan cikgu sekolah,budak baik sangat kann..time cikgu mengajar kita buat kerja rumah..memang kena marahlah..ahaha..tpi xdelah bagi tahu ume dan ayah..kita..

    BalasPadam
  4. huhuuu..alhamdulillah tak pernahlah rasa kena rotan masa sekolah dulu.tapi pernah kena denda berdiri atas kerusi la sebab terlebih cakap..heheee..tak penah cerita kat parents pun sebab kalo cerita kena bebel2 nonstop dari mak especially.:p mak akak pun cakap budak2 sekolah sekarang banyak 'lemak'.cikgu pukul sebab anak nakal esok pagi confirm datang sekolah serang cikgu balik..

    BalasPadam
  5. @ijA haha, good 4 u, gud kid ha time kecik2 dlu, well, not me... im extreemly nakal. haha

    BalasPadam
  6. haih, tu lah kan. ni baru satu isu ni, ak pun da naik bosan ngan perangai yg bukan2 ni. ape la nak jadi budak2 skang ni, yg sedihnye, generasi kite ni pun byk yg dah x btol.

    Lps tu depa2 tu suma plak yg sebok kate kite yg sengal. :/ haha

    BalasPadam
  7. budak-budak sekarang agak naik lemak berkrim. kan? ngade3 memanjang. mcm nak sekeh je if bace paper ad berita pasal benda2 kecik cmnie pown nk kecohh. aduhaiii

    BalasPadam